Opinia Nationala – interviu cu Catalin Ciucanu – Antreprenor SMART
Antreprenori SMART – Catalin CIUCANU
HDK FOOD SERVICE SRL
In cadrul Etapei a II-a a Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” in perioada martie-iunie 2019 au fost infiintate 34 de START-UP-uri.
Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a incheiat in luna iulie, etapa de infiintare de firme din cadrul subactivitatii SA 5.1 Infiintare firme, acordare subventii si monitorizarea implementarii planurilor de afaceri.
In cadrul acestei etape au fost infiintate in Regiunea Sud- Muntenia 34 START UP-uri, beneficiare a ajutorului de minimis.
Prin intermediul ziarului Opinia Nationala vom sa prezenta Antreprenorii SMART si firmele infiintate in cadrul Proiectului.
Catalin Ciucanu este castigator a Competitiei Planurilor de Afaceri, din cadrul Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes”, care si-a urmat visul de a deveni antreprenor, infiintand firma HDK FOOD SERVICE SRL – cu domeniul principal de activitate 5610 Restaurante.
Domnul Ciucanu ne-a relatat despre experianta dumnealui in cadrul Proiectului si despre antreprenoriat:Ce este un antreprenor in viziunea dumneavoastra? Ce calitati considerati ca trebuie sa aiba?
Un antreprenor ar trebui sa aiba viziune, curaj si mai ales o idee de afaceri care sa faca oamenii fericiti si multumiti; atat pe clientul final, dar si pe investitori, furnizori si nu in ultimul rand pe cei mai importanti membrii ai afacerii- angajatii. Acestia din urma ar trebui sa devina ambasadorii marcii si ai ideii antreprenorului.
In ce context ati auzit de Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si cum considerati ca a fost experienta dumneavoastra in cadrul Proiectului? Vi s-a parut complicat sa aplicati pentru Competitia Planurilor de Afaceri desfasurata in cadrul Proiectului?
Am auzit de acest Proiect de la un fost coleg si faptul ca aveam o idee de afaceri pe care doream sa o pun in practica m-a determinat sa aplic in cadrul acestui Proiect. Toate etapele au fost usor si facil de parcurs, pentru ca am inteles ca este un Proiect de finantare prin invatare, care pe langa finantare vine cu o valoare adaugata prin consultanta si mentorat de calitate.
Ce v-a determinat sa deveniti antreprenor? Ce v-a inspirat pentru ideea de afaceri care sta la baza infiintarii firmei dumneavoastra?
Ideea mea, sau de fapt produsul meu, ma face fericit si am incredere absoluta ca ii va face fericiti si pe clientii mei, imbunatatindu-le considerabil calitatea vietii.
Ce inseamna pentru dumneavoastra succesul in afaceri?
Pentru mine succesul este reprezentat de companie cu indicatori financiari stabili si posibilitati de crestere prin fidelizarea clientilor si a mentinerii lor multumiti, prin aplicarea si respectarea unor standarde constante de exigenta din partea noastra.
Au existat probleme care v-au intarziat infiintarea firmei?
Nu. Au fost doar etape unele mai grele altele mai usoare legate de acte, normale de altfel intr-o economie capitalista. Mai degraba propria necunoastere a fost marea piedica. Norocul meu a fost consultantul din proiect, care a fost un mentor apropiat si mi-a dat sfaturile necesare, la momentul potrivit, pentru a alege directia buna.
Ce planuri de viitor aveti ca antreprenor? Cum vedeti afacerea dumneavoastra peste 2 ani?
Planurile sunt simple si normale – in prima etapa stabilizarea conceptului si ulterior cresterea anuala prin deschiderea mai multor puncte de vanzare. Peste 2 ani prevad sustinerea planurilor si dezvoltarea afacerii prin investitii constante anuale din profit, prin contributia unor investitori strategici sau din accesarea altor fonduri europene.
Toate datele firmelor infiintate in cadrul Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si anume: denumire firma, adresa sediu social, adresa punct de lucru, domeniu de activitate, adresa de e-mail, website vor fi disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.snsh.ro/start-up/subactivitatea-sa-5-1/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informatii noi despre acestea. Alte informatii importante si anunturi despre Proiect pot fi gasite pe website-ul: http://antreprenorismart.snsh.ro/.
Firmele infiintate prin Proiect si produsele/serviciile acestora vor fi sustinute si promovate pe piata locala si nationala in cadrul Evenimentelor de sustinere si promovare a START-UP-urilor in Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi.
Le dorim succes Antreprenorilor SMART in aceasta etapa importanta privind implementarea Planurilor de Afaceri!
Articol publicat in Opinia Nationala nr. 869/ 16 iulie 2019, pag. 4