Opinia Nationala – interviu cu Patrita Stochiceanu – Antreprenor SMART
Antreprenori SMART – Patrița STOCHICEANU
SC OPTIM PLUS BIOREZONANȚĂ SRL
In cadrul Etapei a II-a a Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” in perioada martie-iunie 2019 au fost infiintate 33 de START-UP-uri, iar dupa semnarea Contractelor de Subventie majoritatea a primit primele transe de finantare.
Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a incheiat in luna iulie, etapa de infiintare de firme din cadrul subactivitatii SA 5.1 Infiintare firme, acordare subventii si monitorizarea implementarii planurilor de afaceri.
In Regiunea Sud- Muntenia, au debutat in afaceri, cu activitati specifice domeniului ales, 33 START UP-uri, beneficiare ale ajutorului de minimis.
Continuăm seria interviurilor, începută în luna iunie, în ziarul Opinia Națională, prin care ne dorim să facem cunoscute atât domeniile de activitate în care activează firmele înființate în cadrul Proiectului, cât și informații despre Antreprenorii SMART.
Patrița Stochiceanu și-a dorit să fie aproape de oameni și să-i ajute, astfel după pensionare a căutat să se reorienteze profesional și să gaseasca un domeniu nou de activitate. Prin Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes”, a avut posibilitatea de a-și înființa propriul cabinet de biorezonanță magnetică, intrând astfel în antreprenoriat. A înființat firma SC OPTIM PLUS BIOREZONANȚĂ SRL – cu domeniul principal de activitate: Cod CAEN 8690 – Alte activități referitoare la sănătatea umană.
Ce este un antreprenor in viziunea dumneavoastra? Ce calitati considerati ca trebuie sa aiba?
Antreprenorul este este un tip de agent economic reprezentativ în economia de piață care adoptă un comportament întreprinzător, de esență activă și inovatoare, specific sistemelor economice bazate pe concurență, risc și inițiativă privată. Un antreprenor trebuie să fie comunicativ, bine pregatit și informat în domeniul în care acționează, cu o capacitate de muncă sporită.
In ce context ati auzit de Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si cum considerati ca a fost experienta dumneavoastra in cadrul Proiectului? Vi s-a parut complicat sa aplicati pentru Competitia Planurilor de Afaceri desfasurata in cadrul Proiectului?
Am participat la un curs de antreprenoriat, organizat în Alexandria, iar în cadrul acestui curs am auzit de Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitioși, Motivați, de Succes”. Mi s-a parut totul captivant și interesant si am hotarât să nu ratez această oportunitate să devin antrepreor. Cursul de Competențe Antreprenoriale m-a făcut să înțeleg în ce constă și ce implică antreprenoriatul. Fiind pensionară, am avut timpul necesar să ma documentez și să aprofundez domeniul în care m-am specializat. După absolvirea acestui curs am aplicat și am câștigat Competiția Planurilor de Afaceri. Etapele ce au urmat după câștigarea acestei competiții, le-am parcurs fară probleme, datorită Expertilor în Consultanță Antreprenorială ai Proiectului.
Ce v-a determinat sa deveniti antreprenor?
Dintotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oamenii și să ma simt utilă. Am ales să mă specializez în biorezonanță magnetică, domeniu care mă aduce aproape de oameni și care imi oferă posibilitatea de a-I ajuta. Faptul că in perioada de mentorat, din cadrul acestui Proiect am petrecut o perioada de timp într-o clinică medical, a fost important în decizia mea de a allege acest domeniu de activitate. Pentru a mă specializa am participat la Cursuri de Nutriție si Cursuri de Biorezonanță Magnetică.
Ce inseamna pentru dumneavoastra succesul in afaceri?
Pentru a avea succes în afaceri, nu este de ajuns să ai o idee, ci trebuie să fii încrezător, determinat și perseverent, astfel încat să transformi acea idee într-o afacere reală. Este nevoie să ai acele calități care să te ajute să mergi mai departe, atunci când apar obstacole. Motto-ul după care ma ghidez: renunțarea nu este o optiune!
Au existat probleme care v-au intarziat infiintarea firmei?
Nu am întâmpinat nici un fel de probleme sau obstacole atunci când mi-am înființat firma.
Ce planuri de viitor aveti ca antreprenor? Cum vedeti afacerea dumneavoastra peste doi ani?
Mi-am propus ca această afacere să se dezvolte. Peste 2 ani am în plan să mai achiziționez un aparat de biorezonanță magnetică și să îmi mut sediul într-un spațiu mai mare.
Ce surse de învațare utilizați pentru dezvoltarea dumneavoastră personală?
Citesc si urmăresc cu mare plăcere tot ce comunică și transmite în cadrul evenimentelor Florin Păsat. De asemenea mă inspiră cărțile lui Eric Worre.
Toate datele firmelor infiintate in cadrul Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si anume: denumire firma, adresa sediu social, adresa punct de lucru, domeniu de activitate, adresa de e-mail, website vor fi disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.snsh.ro/smart-start-up-uri/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informatii noi despre acestea. Alte informatii importante si anunturi despre Proiect pot fi gasite pe website-ul: http://antreprenorismart.snsh.ro/.
Firmele infiintate prin Proiect si produsele/serviciile acestora vor fi sustinute si promovate pe piata locala si nationala in cadrul Evenimentelor de sustinere si promovare a START-UP-urilor in Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi.
Mult succes Antreprenorilor SMART!
Articol publicat in Opinia Nationala nr. 881/15 octombrie 2019, pag. 2