Workshop de Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia”- Călărași
În cadrul Campaniei de promovare a Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes” a avut loc primul Eveniment de Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia.
Asociația ”Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință si Cultură”, în calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a organizat și susținut Evenimentul de Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia, conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de susținere și promovare intreprinderi, la Pitești, în data de 12 aprilie 2019, la Sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Str. Republicii 63, în intervalul orar 10:00-14:30.
Evenimentul a fost de tip “workshop”, astfel încât a fost asigurat cadrul de promovare, schimbul de experiență între antreprenori și crearea și dezvoltarea de parteneriate. Peste 50 de participanți (Antreprenori SMART și alți membri ai Grupului Țintă, Mentori, Antreprenori locali deținători de START-UP-uri, reprezentanți ai mediului bancar, reprezentanți ai patronatelor locale, reprezentanți ai unor organizații profesionale locale, reprezentanți ai mass media locale etc.), au discutat deschis despre mediul antreprenorial local și regional.
Temele abordate au fost diverse, acestea fiind susținute de reprezentanți ai unor instituții profesionale locale, care au vorbit despre impactul antreprenoriatului asupra mediului de afaceri din Argeș, de reprezentanți ai patronatelor locale, care au vorbit despre direcțiile de dezvoltare ale antreprenoriatului în județul Argeș, dar și despre problemele întâmpinate de antreprenorii din județ. Au fost propuse soluții pentru îmbunătățirea cadrului de dezvoltare a antreprenoriatului în județul Argeș și a fost prezentat mediul bancar dedicat antreprenorilor.
Utile au fost prezentările antreprenorilor locali deținători de START-UP-uri, care au împărtășit din experiența lor ca antreprenori. De asemenea, o temă importantă a fost referitoare la evoluția pieței muncii în regiune – prezentându-se date statistice și studii despre specializările personalului în anumite domenii.
Obiectivele Workshop-ului au fost atinse; s-au transmis informații către mediul antreprenorial local despre produsele/serviciile întreprinderilor nou înființate, iar mesajele și informațiile transmise în cadrul Evenimentului au respectat principiul transparenței.
Evenimentul a avut ca scop principal susținerea și promovarea pe piața locală și națională a firmelor înființate prin Proiect și a produselor/serviciilor acestora, în mediul antreprenorial local și regional. Participanții au fost sensibilizați cu privire la obiectivul general și la obiectivele specifice Proiectului.
Au fost colectate informații și date utile privind stadiul actual și perspectivele de dezvoltare ale antreprenoriatului în județul Argeș, acestea fiind necesare pentru a elabora un studiu privind impactul programelor de sprijinire a antreprenoriatului asupra mediului de afaceri din regiunea de implementare.
În toate acțiunile premergătoare Evenimentului, în timpul Evenimentului și după acesta au fost respectate toate elementele de identitate vizuală ale Proiectului, conform Manualului de Identitate Vizuală.
Participanții au considerat că informațiile primite în cadrul Evenimentului au fost utile, necesare și eficace. Schimbul de experiență, abordarea problemelor cu care se confruntă și găsirea unor soluții au fost considerate productive. S-a remarcat un interes deosebit asupra temelor abordate.
Următoarele evenimente vor viza alte localități din Regiunea Sud-Muntenia, iar abordarea va fi tot de tip „workshop”, aceasta ajutând la conectarea START-UP-urilor înființate în cadrul Proiectului cu mediul antreprenorial local.