Workshop de Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia”- Călărași

În cadrul Campaniei de promovare a Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes” a avut loc primul Eveniment de Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia.

Asociația ”Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință si Cultură”, în calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a organizat și susținut Evenimentul de Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia, conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de susținere și promovare intreprinderi, la Pitești, în data de 12 aprilie 2019, la Sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Str. Republicii 63, în intervalul orar 10:00-14:30.

Evenimentul a fost de tip “workshop”, astfel încât a fost asigurat cadrul de promovare, schimbul de experiență între antreprenori și crearea și dezvoltarea de parteneriate. Peste 50 de participanți (Antreprenori SMART și alți membri ai Grupului Țintă, Mentori, Antreprenori locali deținători de START-UP-uri, reprezentanți ai mediului bancar, reprezentanți ai patronatelor locale, reprezentanți ai unor organizații profesionale locale, reprezentanți ai mass media locale etc.), au discutat deschis despre mediul antreprenorial local și regional.

Temele abordate au fost diverse, acestea fiind susținute de reprezentanți ai unor instituții profesionale locale, care au vorbit despre impactul antreprenoriatului asupra mediului de afaceri din Argeș, de reprezentanți ai patronatelor locale, care au vorbit despre direcțiile de dezvoltare ale antreprenoriatului în județul Argeș, dar și despre problemele întâmpinate de antreprenorii din județ. Au fost propuse soluții pentru îmbunătățirea cadrului de dezvoltare a antreprenoriatului în județul Argeș și a fost prezentat mediul bancar dedicat antreprenorilor.

Utile au fost prezentările antreprenorilor locali deținători de START-UP-uri, care au împărtășit din experiența lor ca antreprenori. De asemenea, o temă importantă a fost referitoare la evoluția pieței muncii în regiune – prezentându-se date statistice și studii despre specializările personalului în anumite domenii.

Obiectivele Workshop-ului au fost atinse; s-au transmis informații către mediul antreprenorial local despre produsele/serviciile întreprinderilor nou înființate, iar mesajele și informațiile transmise în cadrul Evenimentului au respectat principiul transparenței.

Evenimentul a avut ca scop principal susținerea și promovarea pe piața locală și națională a firmelor înființate prin Proiect și a produselor/serviciilor acestora, în mediul antreprenorial local și regional. Participanții au fost sensibilizați cu privire la obiectivul general și la obiectivele specifice Proiectului.

Au fost colectate informații și date utile privind stadiul actual și perspectivele de dezvoltare ale antreprenoriatului în județul Argeș, acestea fiind necesare pentru a elabora un studiu privind impactul programelor de sprijinire a antreprenoriatului asupra mediului de afaceri din regiunea de implementare.

În toate acțiunile premergătoare Evenimentului, în timpul Evenimentului și după acesta au fost respectate toate elementele de identitate vizuală ale Proiectului, conform Manualului de Identitate Vizuală.

Participanții au considerat că informațiile primite în cadrul Evenimentului au fost utile, necesare și eficace. Schimbul de experiență, abordarea problemelor cu care se confruntă și găsirea unor soluții au fost considerate productive. S-a remarcat un interes deosebit asupra temelor abordate.

Următoarele evenimente vor viza alte localități din Regiunea Sud-Muntenia, iar abordarea va fi tot de tip „workshop”, aceasta ajutând la conectarea START-UP-urilor înființate în cadrul Proiectului cu mediul antreprenorial local.

Opinia Nationala – Eveniment “Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia”- Călărași, 14.11.2019

În cadrul Campaniei de promovare a Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes” va avea loc primul Eveniment de Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia

Asociația ”Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință si Cultură”, în calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, va desfășura primul Eveniment de Susținere și Promovare START-UP-uri în Regiunea Sud-Muntenia, conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de susținere și promovare intreprinderi având ca scop principal susținerea și promovarea pe piața locală și națională a celor 33 de Start-Up-uri înființate prin proiect și produsele/serviciile acestora, prin mecanisme inovatoare și încurajarea creării de parteneriate.

Evenimentul va avea loc la Călărași, în data de 14 noiembrie 2019, la Sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași, Str. Progresul, bl. BBB, et. 5 (Sala de conferinte), în intervalul orar 10:00-14:30.

Prin acest eveniment se dorește să se creeze și să se dezvolte parteneriate între antreprenori, vizând în final creșterea nivelului de ocupare și creșterea directă a nivelului de trai al acestora, proiectul contribuind în acest sens la atingerea obiectivului Strategiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă 2014-2020. Acest eveniment va conține atât prezentări, cât și dezbateri pe anumite teme stabilite, astfel participanții vor face schimb de informații legate de domenii de interes pentru ei.

Obiectivele Workshop-ului

  • Minimum 50 de participanți (Antreprenori SMART și alți membri ai Grupului Țintă, Mentori, Antreprenori locali deținatori de START-UP-uri, reprezentanți ai unor instituții publice locale din domeniul afacerilor, reprezentanți ai mediului bancar, reprezentanți ai patronatelor locale, reprezentanți ai unor organizații profesionale locale, viitori antreprenori interesati de accesarea de fonduri europene, reprezentanți ai mass media locale etc.).
  • Evenimentul va fi de tip “workshop”, care să asigure, cadrul de promovare, schimbul de experiență între antreprenori și crearea și dezvoltarea de parteneriate.
  • Colectarea unor informații și date utile privind stadiul actual și perspectivele de dezvoltare ale antreprenoriatului în Regiunea Sud- Muntenia
  • Mesajele și informațiile transmise în cadrul Evenimentului vor respecta principiul transparenței.
  • Promovarea intreprinderilor înființate în cadrul proiectului și implicarea în mediul antreprenorial local și regional.
  • Transmiterea de informații către mediul antreprenorial despre produsele/serviciile intreprinderilor nou înființate.
  • Sensibilizarea participantilor cu privire la obiectivul general, cât și obiectivele specifice ale proiectului.
  • Respectarea identitatii vizuale a proiectului conform Manualului de Identitate Vizuală.

Prelucrarea datelor personale ale participantilor la evenimente și comunicarea de informații acestora către AM/OIRPOSDRU se va realiza conform legii. Asociația ”Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință si Cultură” este operator de date cu caracter personal.

Teme de dezbatere propuse pentru Workshop

  • Direcții de dezvoltare ale antreprenoriatului în Regiunea Sud-Muntenia.
  • Antreprenoriat transfrontralier româno-bulgar pentru tineri.
  • Oportunități de afaceri româno-bulgare.
  • Probleme întâmpinate de antreprenorii din județul Călărași.
  • Propuneri de solutii pentru îmbunătățirea cadrului de dezvoltare a antreprenoriatului în Regiunea Sud-Muntenia
  • Prezentarea mediului bancar pentru antreprenoriat.   
  • Diverse.

Evenimentului din luna noiembrie 2019 va fi urmat anul viitor de alte 2 evenimente, care vor viza alte localități din Regiunea Sud-Muntenia. Toate evenimentele vor avea ca scop principal promovarea intreprinderilor nou înființate în cadrul proiectului și conectarea acestora cu mediul antreprenorial local. Pentru a asigura latura motivațională a evenimentelor, acestea vor fi de tipul workshop- business coach.

Expert PR

Loredana MEGA

Manager Proiect

Marin CRUCERU

Telefon: 021.312.23.01

E-mail: antreprenorismart@gmail.com

https://www.facebook.com/antreprenorismart

https://www.linkedin.com/company/antreprenori-smart/

http://antreprenorismart.snsh.ro

Opinia Nationala – interviu cu Alina Grigorov – Antreprenor SMART

Antreprenori SMART – Alina GRIGOROV

SC DECO ART PĂPUȘI TRADIȚIONALE SRL

In cadrul Etapei a II-a a ProiectuluiAntreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” in perioada martie-iunie 2019 au fost infiintate 33 de START-UP-uri, iar dupa semnarea Contractelor de Subventie majoritatea a primit primele transe de finantare.

Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, anunță înființarea a 33 de START- UP-uri beneficiare a ajutorului de minimis, în Regiunea Sud- Muntenia.

Continuăm seria interviurilor din ziarul Opinia Națională, prin care ne dorim să facem cunoscute atât domeniile de activitate în care activează firmele înființate în cadrul Proiectului, cât și informații despre Antreprenorii SMART.

Alina Gabriela GRIGOROV, pasionată de tradiții și handmade, în special de croitorie, și-a dorit să își poată pune ideile în practică. Prin Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes”, a avut posibilitatea de a-și înființa propria firmă, intrînd astfel în antreprenoriat. A înființat firma SC DECO ART PĂPUȘI TRADIȚIONALE SRL – cu domeniul principal de activitate Cod CAEN 3240 – Fabricarea jocurilor si jucăriilor, și 4765 – Comerț cu amănuntul al jocurilor și jucăriilor, în magazine specializate; 4791 – Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi și Internet.

Doamna Grigorov ne-a povestit despre experiența acumulată în ultima perioadă, de când a devenit antreprenor, dar și despre etapele parcurse de dumnealui în cadrul Proiectului, prin acest interviu dorindu-și să-i încurajeze pe viitorii antreprenori să acceseze fonduri europene:

Ce este un antreprenor in viziunea dumneavoastra? Ce calitati considerati ca trebuie sa aiba?

În viziunea mea, un antreprenor este o persoană, care materializează o idee. Astfel cu determinare și curaj, dar si cu simtul realității și al măsurii antreprenorul își poate pune ideile în practică, transformandu-le astfel într-o afacere.

In ce context ati auzit de Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si cum considerati ca a fost experienta dumneavoastra in cadrul Proiectului? Vi s-a parut complicat sa aplicati pentru Competitia Planurilor de Afaceri desfasurata in cadrul Proiectului?

Despre Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitioși, Motivati, de Succes” am auzit în cadrul unei prezentări dedicate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Această oportunitate oferită șomerilor, de a-și putea deschide propria afacere, a fost ca o gură de aer proaspăt, având în vedere ofertele de muncă reduse din Județul Giurgiu. Am participat la toate sesiunile Cursurilor de Competențe Antreprenoriale, organizate în cadrul Proiectului, și ulterior, după absolvirea acestora, am aplicat și am câștigat Competiția Planurilor de Afaceri. Implicarea Experților Consultanță Antreprenorială din cadrul Proiectului, m-au ajutat să parcurg cu usurință toate etapele, ce au urmat după Competiție.

Ce v-a determinat sa deveniti antreprenor?

Libertatea de gândire oferită de antreprenoriat și faptul că am putut să-mi pun în practică ideile, accesînd fonduri europene, mi-au dat curaj să-mi deschid propria afacere.

Ce v-a inspirat sau cum v-a venit ideea de afaceri, care stă la baza înființării firmei dumneavoastra?

Initial am vrut să-mi deschid o afacere într-un domeniu total necunoscut mie, însă nu mă simțeam confortabil, neavînd nici o expertiza în acel domeniu. Am decis să-mi urmez pasiunea, aceea de a crea. Inspirată de personajele populare, m-am gandit la păpusi handmade, îmbrăcate în costum traditional (http://www.papusi-traditionale.ro). Am cercetat ce există pe piață, și am observant că oferta este limitată. Acest lucru m-a făcut încrezatoare în succesul afacerii.

Ce inseamna pentru dumneavoastra succesul in afaceri?

Succesul în afaceri, din punctul meu de vedere, este dat de cifre. Atunci când vânzările sunt mari, acestea se reflectă și în profit, iar când acesta este mulțumitor iți dă posibilitatea de a continua și a te dezvolta.

Au existat probleme care v-au intarziat infiintarea firmei?

Am asteptat 2 luni pentru obținerea autorizației de mediu, acesta fiind termenul standard dat de autoritățile din România. Este un proces greoi, care implică vizite la sediul firmei, la intervale de cate o lună, pentru aprobarea eliberării autorizației de mediu, iar scrierea acesteia pe support de hârtie durează o săptămână.

Aveți un model de antreprenor de succes care vă inspiră?

Nu am un model de antreprenor care să mă inspire, însă imi plac persoanele ambițioase, care nu se lasă doborâte de probleme, ci caută soluții pentru a le rezolva.

Ce surse de învațare utilizați pentru dezvoltarea dumneavoastră personală?

Consider că învățatul este un process continuu. Am fost auditor pe proiecte finanțate din fonduri UE, iar acestă experiență mi-a dat încredere. Nu sunt o persoană autodidactă, de aceea prefer să-i întreb pe alții atunci când am o problemă.

Ce planuri de viitor aveti ca antreprenor? Cum vedeti afacerea dumneavoastra peste doi ani?

Particip la târguri și expoziții cu scopul de a promova afacerea, iar de curând am semnat un contract cu e-MAG.ro, unde voi vinde Păpușa Maria. În viitor îmi doresc să extind vânzările și pe piața externă, astfel încăt peste 2 ani să vând pe Aliexpress. Produsele făcute și comercializate de mine pot fi vizualizate și comandate pe Facebook: DECO ART PAPUSI TRADITIONALE.

Toate datele firmelor infiintate in cadrul Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si anume: denumire firma, adresa sediu social, adresa punct de lucru, domeniu de activitate, adresa de e-mail, website vor fi disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.snsh.ro/smart-start-up-uri/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informatii noi despre acestea. Alte informatii importante si anunturi despre Proiect pot fi gasite pe website-ul: http://antreprenorismart.snsh.ro/.

Firmele infiintate prin Proiect si produsele/serviciile acestora vor fi sustinute si promovate pe piata locala si nationala in cadrul Evenimentelor de sustinere si promovare a START-UP-urilor in Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi.

Mult succes Antreprenorilor SMART!

Articol publicat in Opinia Nationala nr. 881/15 octombrie 2019, pag. 2

Invitatie Eveniment de Sustinere si Promovare START-UP-uri in Regiunea Sud-Muntenia – Calarasi, 14 noiembrie 2019

In data de 14 noiembrie 2019, ora 10:30 va invitam sa participati la Evenimentul de Sustinere si Promovare START-UP-uri in Regiunea Sud-Muntenia, eveniment organizat in cadrul Proiectului: „Antreprenori SMART- Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes”, 104098/POCU/82/3/7.

Evenimentul va avea loc la Sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi, Str. Progresul, Bl. BBB, Et.5, Sala de Conferinte.  Inregistrarea invitatilor se va face incepand cu ora 10:00.

Teme de dezbatere ale Workshop-ului:

  •  Directii de dezvoltare ale antreprenoriatului in judetul Calarasi.
  •  Antreprenoriat transfrontralier româno-bulgar pentru tineri.
  •  Oportunități de afaceri româno-bulgare.
  •  Probleme intampinate de antreprenorii din judetul Calarasi.
  •  Propuneri de solutii pentru imbunatatirea cadrului de dezvoltare a antreprenoriatului in judetul Calarasi.
  •  Prezentarea mediului bancar pentru antreprenoriat.

Mai jos gasiti  Invitatia la EvenimentAgenda Evenimentului si Fisa Eveniment Workshop 2-SA 7.2.

       
     
     
     

Va rugam sa ne confirmati participarea Dumneavoastra la acest eveniment la adresa de e-mail: antreprenorismart@gmail.com sau la nr. de telefon: 021.312.23.01.

Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!

Loredana Mega

Expert PR

Al doilea Eveniment de Sustinere si Promovare START-UP-uri in Regiunea Sud-Muntenia, va avea loc la Calarasi

In cadrul Campaniei de promovare a Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” va avea loc al doilea Eveniment de Sustinere si Promovare START-UP-uri din Regiunea Sud-Muntenia.

Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, va desfasura al doilea Eveniment de Sustinere si Promovare START-UP-uri in Regiunea Sud-Muntenia, conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi avand ca scop principal sustinerea si promovarea pe piata locala si nationala a firmelor infiintate prin proiect si produsele/serviciile acestora, prin mecanisme inovatoare si incurajarea crearii de parteneriate.

Evenimentul va avea loc la Calarasi, in data de 14 noiembrie 2019, la Sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi, Str. Progresul, bl.BBB, et.5, Sala de Conferinte, in intervalul orar 10:00-14:30.

Prin acest eveniment se doreste sa se creeze si sa se dezvolte parteneriate intre antreprenori, vizand in final cresterea nivelului de ocupare si cresterea directa a nivelului de trai al acestora, proiectul contribuind in acest sens la atingerea obiectivului Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2014-2020. Acest eveniment va contine atat prezentari, cat si dezbateri pe anumite teme stabilite, astfel participantii vor face schimb de informatii legate de domenii de interes pentru ei.

Evenimentul din luna noiembrie 2019, este cel de-al doilea eveniment  de promovare si sustinere Start-up-uri,  din cele 4 evenimente programate in perioada 2019- 2020. Toate evenimentele au ca scop principal promovarea intreprinderilor nou infiintate in cadrul proiectului si conectarea acestora cu mediul antreprenorial local. Pentru a asigura latura motivationala a evenimentelor, acestea sunt de tipul workshop- business coach.

Expert PR, Loredana MEGA

Manager Proiect, Marin CRUCERU

Telefon: 021.312.23.01

E-mail: antreprenorismart@gmail.com

https://www.facebook.com/antreprenorismart

https://www.linkedin.com/company/antreprenori-smart/

http://antreprenorismart.snsh.ro